Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
15 dkg juhtúró, 30 dkg finomliszt, 3 tojás, só tejföl, kapor |
Felütök 3 tojást, teszek rá 15 dkg áttört juhtúrót és 30 dkg lisztet, és annyi vízzel, amennyit fölvesz, inkább kemény, mint lágy tésztát kutyulok belőle. Jól kiverem, majd sós, zsíros forró vízbe szaggatva kifőzöm. Forró zsírban elkevert, sóval, finomra vágott kaporral meghintett tejfölre szedem ki és alaposan belekeverem, kicsit át is sütöm. Elmaradhat a tejfölös kutyulás, ha pörköltféléhez adjuk vagy levesbetét lesz belőle. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|
Bajorgombóchoz szoktam köretnek... Utoljára egy tojásból, oszt lett belőle kb 15 galuskám.:D